Una aposta per l’emprenedoria

La meva experiència a la incubadora de Uikú ha estat molt enriquidora, he pogut gaudir del suport dels seus organitzadors i de tots els participants.

Ja està, ja ha passat el mes de setembre i amb ell, les sessions d’assessorament per a nous projectes que des de Uikú Coworking el Prat van organitzar amb el suport del Centre de Promoció Econòmica. La incubadora de Uikú amb el Rubén i la Bárbara al capdavant ha estat de gran ajuda per als sis projectes presentats. No només per la seva mentoria, sinó també perquè ens han fet pensar sobre la viabilitat de les nostres propostes a través de diferents tècniques, -fins llavors desconegudes per mi-, com el Design thinnking, el Value Proposition Canvas o el Lego Serious Play, entre d’altres. A més a més, els incubadors d’idees hem pogut suggerir millores i/o aportar perspectives innovadores respecte els altres projectes i d’aquesta manera col·laborar entre nosaltres i crear sinèrgies per maximitzar les qualitats de cadascuna de les iniciatives.

La incubadora de Uikú ha consistit en vuit sessions de quatre hores cadascuna, en les que el Rubén i la Bárbara ens han nodrit de conceptes generals sobre els nous models econòmics, com són l’economia social i el cooperativisme, per a després traslladar-los i adaptar-los a les necessitats i característiques de les nostres propostes. Tot això, barrejat amb exemples reals de casos d’èxit i exercicis fàcils d’aplicar als nostres projectes.

Aquesta és la meva maqueta de Lego Serious Play

Un mes molt complet

Ha estat un mes de setembre molt intens, tots els participants ens hem hagut de posar les piles i formular-nos preguntes que fins llavors ni tan sols ens havíem plantejat. Alguns projectes ja estaven molt avançats i només els calia una petita espenta per poder fer-se realitat, altres com el meu estaven i estan, encara, en fase gestacional. En el meu cas, no sols he hagut de qüestionar-me aspectes del meu projecte, sinó també del meu desig de portar-lo a terme. Fins on estic disposada a arribar? Sóc capaç de sortir de la meva zona de confort? Jo penso que sí. Crec que això de la incubadora de Uikú ha estat un senyal i no puc deixar-lo passar.

L’última sessió era la més rellevant. Havíem de presentar els nostres projectes davant d’un jurat aliè a Uikú, calia doncs, fer-los el suficientment atractius com per aconseguir el seu vist-i-plau. De les sis propostes només en podien quedar dues, els creadors de les quals gaudirien dels avantatges de treballar a les oficines de Uikú amb tot el que això comporta i també comptarien amb les tutories de Rubén i/o Bárbara que ens ajudarien a donar-li forma a les nostres iniciatives. Calia doncs confeccionar una presentació que comptés amb la descripció de la idea, els seus punts forts i febles, la competència existent al mercat, el pla de màrqueting, etc.

La meva presentació

Vaig tractar tots els punts demanats, però d’una manera diferent. Desitjava que la meva idea ressaltés sobre la resta i ho fes de la millor manera possible, basant-se en l'ingredient màgic del projecte. El text. I és que la meva presentació comença amb el desig de Personal-hitos de ser un regal diferent a la resta. És a partir dels somnis d’aquest personatge tan entranyable que jo els narro un conte molt peculiar. Tot això acompanyat d’uns dissenys i unes imatges muntades i retocades per mi.

La idea era bona, però la presentació va ser desastrosa, ja què em va faltar temps perquè quedés ben polit. El text anava per un costat i les imatges per un altre. Cal ser sincer amb un mateix, em va sortir fatal. Dels errors s’aprèn.

Malgrat aquell desgavell, al final els quatre membres del jurat van triar la meva proposta junt amb la d’una altra de les participants. Pel que sembla, segons paraules textuals del Rubén, "visualment el power point era tan lleig que feia gràcia i agradava" -què n’és de maco ell!

I és que té raó, el disseny deixava molt que desitjar, però la idea era bona i la presentació me la vaig treballar molt. Per això, us la vull mostrar. N'estic orgullosa! Aquí la teniu, el so no és molt bo, però serveix per entendre el concepte. Espero que el meu power point també us resulti tan i tan lleig com al Rubén i que com a ell, al final, us acabi enamorant.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: